fönster – nattligt

Denna gången fick det bli två foton 🙂 det första representerar mer att det är nattetid medan det andra fotot är ett mer detaljerat foto av själva fönstret som jag valt. I den första bilden så är det fönstret som syns precis under gatulampan mitt i fotot som sedan jag tog ett närmre foto av för att bli av med just lampan.

 

Fler fina nattliga fönster hittar du på http://susannehultman.se/2010/october/veckans-fonster-104-2910-nattligt.html

Annonser

12 reaktioner på ”fönster – nattligt

  1. Härliga fönster. Vackert fönster som du visar på andra fotot. Lite ovanligt att göra ett fabriksfönster så snyggt, nästan som ett kyrkfönster. 🙂 Den upplysta röken på första fotot ger dramatik åt bilden och rälsen låter ana tunga transporter. Men glasmålningen låter inte riktigt avslöja vad som sker inne i fabriken. Kan det ha med trä och papper att göra?

    1. Nja det var inte riktigt rätt produkt bakom det fönstret 🙂 Fönstret tillhör sockerbruket i Örtofta, så bakom fönstret så förvandlar man alla sveriges sockerbetor till socker/Sirap. Fabriken är bara i bruk mellan slutet av september och slutet av januari (vilket är tur för det luktar tvi-vale när de har den igång). Jag tyckte också första gången jag såg fönstret upplyst, att det var väldigt konstigt att ha ett sådant snyggt fönster på en fabriksbyggnad. Fick några andra foton på vattenångan som lämnar skortstenar som har en röd belysning på sig, där det nästan ser lite ut som hämtat ur Sagan Om Ringen filmerna.

  2. Vilka fina nattliga fönster. Jag gillar stämningen i det första…röken och ljusen gör det lite dramatiskt. Ovanligt att placera ett så vackert fönster på en fabrik…men där kan det väl verkligen behövas. Fabrksmiljöer brukar ju sällan vara så dekorerade.

    1. nä det är sant, vanligtvis får de väl vara glada om de har ett vanligt glas i en fabrik, så det är ju trevligt att någon har tänkt till här och gett fabriken ett så trevligt fönster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s