Veckans fönster – somrigt

Så försöker Susanne åter igen att sätta oss på pottan med sina fönster. Har egentligen två jag funderar på denna gången, ett som är från i fjol när vi hade stadsfestival här i byn och det andra var ett som jag tog i går. Men jag har beslutat mig att köra med det jag tog igår… jag har ju precis gjort vid det så då får det väl användas också tycker jag.

Efter allt regnande som vi haft här i skåne den senaste tiden så var det riktigt skönt igår när det blev solsken, lite vind och 20 grader eller strax däröver. Det var ju dags för den årliga flyinen i stan. Flyin är en, än så länge, årlig återkommande flygdag på vårt flygfält (med anor från krigstiden då detta fält användes för att utbilda flygsoldater under andra världskriget) här i stan. Det var väl tur då att de inte körde jet flygplan på den tiden eftersom Eslövs flygfält fram tills i fjol bara hade gräs banor och ganska så knutiga sådana. Mullvadarna bryr sig liksom inte om det är ett flygfält eller vad.

Lite kul kuriosa med Eslövs flygfält är att, kommer inte ihåg var det var jag läste det här för något år sedan, under andra världskriget så hade Winston Churchill skrivit ihop en order, om nu kriget skulle gå mot tyskarnas favör, över vad man skulle rikta in sig på att bomba sönder och samman. En av de platser man skulle bomba sönder var just Eslövs flygfält. Det är ju lite kul att höra att W.C. ens visste om att Eslöv existerade, så vi får väl vara väldigt glada över att tysken fick på nöten och vi fick behålla vårt flygfält.

Hur som helst så intog jag flygfältet strax innan det var dags för att flyguppvisningarna skulle börja och även om det inte var något speciellt som skulle vara med detta året enligt schemat så hade jag plockat med mig kameran… vem kan lämna den hemma eg när det är något sånt här som händer? Jag hittade en relativt bra plats med bra sikt över fältet och uppåt. Jag vänder mig om och tittar lite åt sidan i riktning mot speaker tornet och uppmärksammar då en person som står där med kameran i högsta hugg. Dock fick man lite väcka henne till liv för hon verkade vara i sin egen lilla värld, men helt plötsligt så såg hon vem som var där. Denna kvinna med kamera var ju som ni alla säkert kan lista ut, allas vår egen fönster-tema-drottning Susanne Hultman 🙂
Så nu blev det till att prata en hel del och fota en hel del denna dagen och vi bjöds ju på en del överraskningar i år. Bland annat så hade man lyckats få F17 i Ronneby att gå med på att komma flygande med en rote JAS39 Gripen, vars ljud är lite som musik i öronen *ler* hade ju dock hellre haft en J37 Viggen dra på sin EBK över flygfältet, då hade man fått ståpäls igen 🙂 Inte bara detta, vi fick även en påhälsning av den nya flyglinjen mellan Sturup och Visby, och på 3000 fots höjd kom passagerarplanet flygande över oss på sin väg hem till Sturup.

Min bild ja, den ska jag ju också presentera och inte bara svamla en massa 🙂 Jo den hittade jag ganska nära där vi, jag och Susanne (samt en del andra fotografer också samlades efter hand) stod. Det är en North American T6 Texan, eller en SK16 som den hette i det svenska flygvapnet.

När jag såg piloten, Stefan Sandberg, hoppa ner i flygplanet med sina solglasögon på och det här ljuset så kände jag att jag hade hittat min bild till veckans tema. Jo som ni förstår så fick man en eller två pikar från Susanne om att jag inte hade inkommit med någon bild till veckans tema så det är väl bäst att lyda 😉

Nu när jag lagt upp denna så har jag inte mer än 214 bilder kvar från gårdagens flygdag att göra vid. Gallringen var ganska hård och jag har slängt många bilder, så de som är kvar är mina keepers. Nu önskar man bara att det hade regnat idag istället så man kunde sitta i lugn och ro framför datorn och regidera bilder istället. Nåja de får läggas på hög och tas när det blir dåligt väder.

Fler somriga fönster hittar ni H Ä R!

13 reaktioner på ”Veckans fönster – somrigt

  1. Aha, det är ett sådant flygplan! Har precis lagt upp några bilder på samma plan, men jag är ju inte så intresserad av vad de heter för något så jag la ju aldrig namnet på minnet. Tur du håller reda på det. 🙂 Vet du förresten vilken färg planet hade som den danske piloten körde? Kan inte riktigt reda ut det.

    Och visst var dagen igår riktigt solig och sommarlik. Mina armar blev tyvärr alldeles för röda. 😦

  2. Ja det är ju helt klart inte någon vinterbild från Eslövs flygfält, utan verkligen somrigt.
    PS: Kanske WC också hade hört eller förstått att Eslöv var Sveriges största flygplats…iaf vad avser start och landningar (fast det var förstås på 70-talet – teknologerna hade inte råd att vara uppe så länge i luften vid varje flygning. 🙂

  3. Det var en intresssant och snygg bild. Tydligt somrig är det ju också! Alla mina flygfantasier när jag läste Biggles som barn och andra flygäventyr väcks till liv när jag läser din underhållande text om Eslövs flygfält. Skulle vilja se fler flygbilder. Går det, finns de någonstans på nätet?

  4. Kul att du fångat pilot och flygplan, ser riktigt spännande ut. Det är nog en speciell känsla att sitta i ett sådant litet plan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s