Möt militären i Ystad

Så lät banderollerna när man kom till Ystad station på fredags förmiddagen tillsammans med fotokollegan Rei Trulsson, dessutom så anslöt vi till ytterligare en fotokollega på plats, Richard Lindholm. Solen gassade på skönt och lite havsvind gjorde att det inte blev allt för tung värme.

I hamnen hittade vi diverse fartyg att besöka, både sådana med segel men även sådana som är helt motordrivna. Det var kadetter från Sverige, Danmark och Finland som visade upp sig och alla var väldigt välkomnande och trevliga. Det gällde bara att komma på båtarna innan det blev för mycket folk där, för då skulle det bli jobbigt att komma till så man kunde fota, och det var ju fotografera vi ville.

_SLN5055_SLN5056

Efter att ha avverkat skeppen från vänster till höger längs kajkanten så kom vi till den stora besvikelsen, ubåten! Här deklarerades det redan på stängslet vid insläppet att kameror och mobiltelefoner var förbjudna så då bestämde vi oss för att skippa den och göra ytterligare en runda längs kajen och fota folk, hundar (i alla fall EN av oss) och event som pågick på kajen.

_SLN5079_SLN5083_SLN5090

Efter att ha turat fram och tillbaka på kajen beslöt vi att låta Richard guida oss upp i Ystad en liten bit för en fika så att vi sedan kunde vara tillbaka i hamnen lagon till överflygningen av JAS39 Gripen, dock var vi väldigt dåliga på att hålla koll på tiden så när vi väl tittade på klockan så var det bara 5 minuter kvar innan överflygningen så vi fick sätta fart och traska tillbaka. Dock visade det sig att vi INTE hann hela vägen ned till hamnen i tid, vi hade blott en väg och en järnväg att korsa för att hinna. Richard och Rei var övertygade att man skulle göra flera vändor över hamnen men jag fegade och knäppte av ett par bilder på andra överflygningen, och det var tir för jag blev den enda av oss som fick foton på dem. *ler*

_SLN5105

Därefter gick vi en ny vända längs med kajen och sedan ledde Richard oss bort till småbåtshamnen där vi tog oss ut på bryggan och fotade, pratade och rastade lite.

_SLN5118_SLN5113

Sen lyckades Rei och jag precis komma på tåget tillbaka lagom tills regnet började komma ner i lite större mängd.

_SLN5112

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s