Äntligen på gång

Så har man äntligen kommit igång med att förbereda för Marieholmsbanan. Det har varit många och långa duster med Trafikverket som oftast har dragit sig ur någon veckan innan de ska skriva på pappren, trots att komunen ställer upp med mångmoljonbelopp för att det ska bli verklighet.

Förhoppningen är ju att det ska vara helt klart tills den nya tidtabellen läggs i december, annars får de väl vänta ett helt år till innan de kommer igång och kan köra.

Skönt kommer det också att bli att slippa plankorsningen som varit allt annat än bra på de här två vägarna, det har gällt att köra lugnt med bil om man inte vill slå ner riktigt hårt när man kommer över järnvägen.

Dessutom ska ju ÄNTLIGEN, efter många många MÅNGA års väg-misshandel från komunens sida vara till ända. Eller det är ju vad som utlovats i alla fall men jag tar det inte för givet förrän jag verkligen ser att det blir så. Vägen har ju varit så full av hål och varje år har komunen svarat med att ”det är på grund av tjälen” och sen har man inte gjort något åt det ens när tjälen väl försvunnit. De senaste 4-5 åren har svaret istället varit att ”det ska åtgärdas när Marieholmsbanan tas i bruk”, frågan är dock om det bara kommer bli sträckan där tunnlen går som kommer bli asfalterad och bra eller om man kommer att infria sitt löfte och faktist asfaltera även resten av vägen in till centrum.
Som cyklist hoppas jag verkligen att de asfalterar resten också så man slipper cykla sicksack mellan hålen samtidigt som man försöker undvika bilarna.

Just nu har man kommit så långt att man plockat upp räls och slipers och fyllt på med nytt bärlager och sten. Tänkte se om man kunde fortsätta att hålla någon typ av dokumentering av hur det fortlöper med bygget. Men det är ju helt upp till mig hur jag lyckas med den biten 🙂

SLN_1602368.jpg

SLN_1602366.jpg

SLN_1602373.jpg

SLN_1602376.jpg

SLN_1602380.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s