fototur med Göteborgare

Valborgsmässo afton var det dags att sammanståla med Christer och Eva från Göteborg som var nere på besök (för att titta på galleriet där de ska ställa ut i Juli) och göra en fototur på Söderåsen.

Vi hade bestämt att träffas vid Naturrum vid Skäralidssjön klockan 10.00 (så att Susanne han dit från Trelleborg), så jag körde i god tid och tänkte ta en tur på Herrevads kloster innan. Väl framme på Herrevads kloster så blev jag så rejält besviken. Detta fina område har nu blivit sålt till privatpersoner och privata företad som har styckat upp området och spärrat av det mesta. Det som var så snyggt förr ser nu för jävligt ut. Största boven är nog hästsport centrat som verkligen har förstört området. Så det blev en snabb genomfart och sedan tillbaka ner till Skäralidssjön istället.

Lite innan utsatt tid dök Susanne upp och strax därefter dök Christer och Eva upp. Första stoppet blev att fota svanarna i sjön. Lät ju inte så upphetsande eller hur? Hittade lite andra roliga/trevliga fotoämnen där.

Därefter var det dags för den stora promenaden in i dalen och första anhalten blev Rårödpågens källa där jag skulle fylla en PET-flaska med vatten. Eva och Christer provade också på att dricka från källan *haha* På Evan inrådan skulle Christer filma det hela, men hon insåg inte att jag filmade också, så det kom med en massa konstiga uttalanden som hon inte hade tänkt sig. =)

Bokskogen hade ju inte slått ut så mycket som vi hade hoppats på, däremot fanns det väldigt mycket vitsippor att fota istället. Eftersom jag fotat så mycket där redan så för min del var det mest att föra runt de övriga på ett säkert sätt. *asg* Det blev MYCKET skratt under den här foto turen. Eva kan verkligen bjuda på sig själv.
Efter mycket fotande och tid så var vi till slut tillbaka där vi började och då uppenbarade sig ett nytt tillfälle då Siri kom till platsen. Hon var så kelsjuk och fotogenisk, och vi hade ju inga problem med att klappa henne eller fotografera henne.

Härefter hoppade vi in alla i en bil och körde upp till Kopparhatten där det fotades ännu mer. Därefter gjorde vi ett försök att hitta lite highland cattle, dock hade de antingen blivit intagna i stallet eller så hade de gått ner i skogen, för hagen de fanns i på förmiddagen var tom. Så nu blev det till att vända på bilarna och bege sig hemåt eller till nästa destination.

Nu får vi se om vi hinner med en nu fototur när de kommer ner i början på juli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s