Första gången

I fredags hade jag och Tomas Nilsson beslutat att vi skulle göra ett besök i Helsingborg för att fota deras Pride parad. I god anda åkte vi tåg i god tid (man vet ju att man inte kan lita på Skånetrafiken så man får alltid se till att vara ute långt innan man ska vara framme).

Större delen av resan gick bra, förutom när vi anlände till Landskrona och dels insåg att där var väldigt vått där ute, till och med stora vattenpölar. Vi hade ju inte plannerat för att det skulle regna! (även om Tomas hade fuskat och hade paraply med sig)
Den andra delen var också när vi var i Landskrona, en vildsint eller argsint dansk dam gick ombord på tåget och råkade genast i luven på en man som också gick på (troligen hade de haft ngt gruff innan de gick ombord). Killen var lugnt på väg till en plats och den här damen fick frispel och skällde ja jävlar i det på danska och slog mobiltelefonen ur handen på honom. Trots att konduktören försökte få henne att lugna ner sig så hade det ingen som helst inverkan, han fick dessutom rejäla utskällningar av henne också. Barnen som satt framför där damen befann sig blev utomsig av rädsla och sprang där ifrån. Efter ett försökt få henne att lugna ner sig utan att lyckas så slängde, handgripligen, konduktören och en annan passagerare av henne i Landskrona. Som jag sa till Tomas, hon hade nog inte alla hönsen hemma, där Tomas kontrade med, jo alla hönsen var hemma men inte på hennes gård! 🙂

Därefter fortsatte vi upp till Helsingborg utan problem. Väl framme i Helsingborg så började vi knalla mot Kärnan där samlingen var för paraden. På vägen dit fick vi även höra att vi var ”bönner” av ett par gamla Helsingborgsgubbar som satt på en bänk utanför Knutpunten. Vi bara hälsade tillbaka och gick vidare. 🙂

Kärnan är ju en riktig kardio utmaning och man ska definitivt inte ha bråttom när man ska upp för trapporna. Ner är helt OK, men upp låter en veta hur dålig kondis man har i alla fall. *haha*  Väl på väg upp så såg vi ett par tjejer som satt i ett hörn och blåste såpbubblor och där började jag min fotosession, dessa skulle dessutom också medverka i paraden så det var ju till samma tema i alla fall.
Väl vid samlingsplatsen så blev nog både jag och Tomas förvånade. Var fanns allt folket? det var en gröning där man skulle samlas, och om jag ska vara ärlig så var där fler folk i vår tågvagn än det var här! Vi försökte i alla fall hitta något att fota och det blev ett par rundor runt området utan att man hade allt för mycket att fylla minneskorten med.
30 minuter innan avgång så hade man en druga-show där man bland annat gjorde lite parodier på olika schlager artister, så som Charlotte Pirelli, Carola, Lena PH, Kicki Danielsson, den där Korven från Österrike och någon till. Dock var det bara en av de tre drugorna som faktisk sjöng, de andra gjorde, om än mindre bra, bara mimning till sången.

Efter föreställningen så knallade jag och Tomas iväg till där paraden skulle gå och intog position för att avverka detta. 30 ekipage skulle gå i paraden och jag och Tomas hade skämtsamt sagt innan att det blev nog bara en person per ekipage, dock hade lite fler tillströmmat mot slutet av showen. Efter att alla 30 hade gått från parken och påbörjat turen ner mot GA Torg, så knallade Tomas och jag ned för trapporna för att hinna före paradtåget så vi kunde fota dem igen när de kom gående framför Kärnan så vi kunde få några bilder med detta landmärke i bakgrunden också.

När tåget hade passerat oss här så beslutade vi oss för att vi var nöjda och begav oss till Knutpunkten igen för att resa hem. Peppar peppar, ta i trä, så lyckades vi komma på ett tåg som passade perfekt med Tomas buss och med mitt tåg när vi väl kom till Lund, jag hade längst vänte tid, ca 8 minuter. Därefter åkte man äntligen på rätt håll igen, hem till stan och till min nyligen uthämtade servade cykel.

SLN_1605801.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s