lite allt möjligt

Det har varit tyst ett tag om mig på bloggen av olika förklarliga och oförklarliga skäl.

Det har varit mycket den senaste tiden, inte bara jobb eller jo, även det andra har varit jobb OCH jobbigt. Det har spenderats mycket tid på sjukhuset (inte för min egen del utan som besökare/hjälp). Men den biten är nu till ända och vi får göra vad vi kan för att gå vidare.

Sen har det varit en del fotande också, dock mest sådant som troligen ingen annan än jag uppskattar. Det har varit handboll och det har varit bordtennis om vart annat. Även om det varit Handbolls EM för damer så har ju herrarna fortfarande haft sitt normala schema och bordtennisen har även haft sina duster (dock har jag än så länge bara fotat Champions league matcherna, men ska göra en vanlig serie match den 8 januari är det tänkt).

I fredags var det dags för den avgörande Champions league matchen, lite av vinna eller trilla ner en pinne. OM Eslövs AI Bordtennis vann över TTC UMMC Ekaterinaburg så blev det kvartsfinal spel nästa år, om TTC UMMC Ekaterinaburg vann så trillade man ner och fick spela ETTU kuppen nästa år.
Det var en riktigt bra uppslutning på läktaren men när nationalsångerna spelades så var vi INTE många som sjöng med i den Svenska, de flesta stod bara upp och höll tyst. Lite trist att man inte vill/vågar sjunga med i den, hoppas bara inte man anses vara rasist för att man sjunger nationalsången i alla fall.

Första matchen gick inte bra alls, Xu Hui möte Alexander Shibaev, en rysk spelare som faktiskt bor/tränar här i Eslöv också, så de har säkerligen spelat mot varandra tidigare under träningarna. Xu fick inte alls sitt spel att fungera och Alexander vann med 3-1. Andra matchen var mellan Robert Svensson och Ilya Zhidkov och nu såg man inga spår av Roberts ryggproblem som han dragits med under många månader nu, han sopade banan med Ilya och vann med 3-0. Därefter kom den viktiga matchen, den mellan Daniel Kosiba och Zoran Primorac. Första bollen vann Zoran, och därefter lämnade han WO pga ryggproblem ! WHAT!??!! Man hade ingen 4’e spelare med sig och man hade tagit med sig en spelare som inte kunde spela sin match?? Vad är detta? Nåja, nu stod det 2-1 till Eslöv i matcher i alla fall och i sista matchen spelade Xu Hui mot Ilya Zhidov och nu var Xu verkligen tänd och Ilya fick mest bara springa och hämta bollarna som han glömde bort att han skulle returnera för att det skulle vara match. Så det hela slutade med 3-1 i matcher till Eslöv, precis vad som behövdes för att man skulle gå vidare utan att behöva förlita sig på bollräkning (vilket var fallet om det blivit 3-2 till Eslöv).
Men man blev lite frågande till om TTC UMMC ville spela i ETTU istället för i Champions League till våren.

Kul var också att se att Jan-Ove Waldner hade tagit sig till Eslövshallen för att titta på bordtennis. Dock jävligt besviken att han gömde sig i en loge under hela tiden istället för att vara nere på läktaren och visa sig (vilket hade tänt både publik och spelare tror jag).

SLN_1610257.JPG

Skönt var i alla fall att nu blev det bara ca 1.5 timmes match jämfört med förra Champions League matchen som spelades i 4 timmar innan det var slut.

Nu är det ingen sports fotografering förrän den 29 december då Team EIK spelar nästa hemma match, så nu kan man pusta ut lite från sporten och kanske fota lite annat också.
Jobbledigheten börjar den 22 december 15.30 (med undantag för ett jobb jag ska göra den 26 december) och håller i sig till och med den 9 Januari 08.00 (eller inte riktigt, ska ju göra ett jobb till vid Trettonhelgs ledigheten).

Fridens liljor på er alla och om det inte kommer någon med blogg innan så
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

SLN_1610220.JPG
Xu Hui håller ett öga på bollen

 

 

En reaktion på ”lite allt möjligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s