Dunkers

Idag var det inget kul väder. Regn och rusk. MEN å andra sidan så betydde det att Susanne Hultman och jag kunde göra slag i saken och bege oss till Dunkers Kulturhus i Helsingborg för att besöka bland annat Erik Johanssons utställning Bending Reality.

SLN_1707392.JPG

När vi trädde in på Dunkers strax efter 10.30 så var där inte allt för många andra besökare, vilket var skönt för då kunde man titta på utställningen utan att ha en massa folk som gick i vägen 🙂 Å andra sidan så fanns det inte några personer att fotografera.

Eriks utställning bjöd på många riktigt fina bilder, och Susanne och jag var rörande överens om att det skulle vara kul att ha en av bilderna i sitt eget hem. Dock insåg vi också att efter att ha sett dem i det stora formatet som man nu fick se dem på väggarna på Dunkers så vill man ju inte direkt ha dem i mindre format själv heller. Dock hade det kanske inte blivit så lätt att sätta en sådan bild på sina egna väggar.

Efter Eriks utställning så begav vi oss till nästa utställnignshall och tittade på tre fotografers utställning kallad ”Italia”, två svenska fotografer och en italiensk.
Här var vi också rörande överens om att de där bilderna inte var något någon av oss riktigt uppskattade. Den första var för suddiga och för korniga, den andra var för mörk och fokoserade sig mycket på utsatta personer. Den tredje var lite bättre för det var inte så intimt och uthängande, dock inte allt för mycket bättre än de andra två.

Efter denna begav vi oss till en video installation. Tyvärr brydde varken jag eller Susanne oss om att läsa vad det handlade om. Inte förrän efter nästan en halvtimmes tittande och undrande. Då gick jag och läste vad det stod om den och det visade sig att den handlade om ett projekt att återskapa två foton, ett från 1931 och ett från 1962. De som gjorde projektet misslyckades om och om igen men fotsatte i alla fall med sina försök. Detta var det hela de man fick se. Väldigt underlig installation.

Sista utställningen var en om Helsingborgs historia. Ganska intressant och kul. Här var allt från stadens första fotografer, som var en kvinna. Många gamla bilder hängde att beskåda, och i slutet av den kunde man om man ville posera själv mot den sortens backdrops som användes då. Snälls om jag är så ställde jag upp för Susanne så hon kunde ta ett foto på mig *haha*

Härefter blev det fika/lunch och det satt som en smäck. Dock var det ganska fullt så vi delade bord med två damer. Men gott var det.

Härefter gjorde vi ett nytt besök på Erik Johanssons utställning och denna gången var där betydligt mer folk, så nu fick ordinarie kameran jobba lite. Även om det är lite pinsamt så var det kul att fota lite besökare på utställningen.

Härefter blev det till att bege sig till Knutpunkten för att åka hemåt igen. Lite väntan inne på Knutpunkten men till sist blev det dags att hoppa på tåget och åka hemåt. Även om det var regnigt och blåsigt under dagen så hade vi trevligt i alla fall.

Nu ska vi se om vi kan hitta något mer att åka och titta på någon helg medan vi fortfarande har sommarkortet.

SLN_1707396.JPG

3 reaktioner på ”Dunkers

  1. Ja, men det var ju en perfekt beskrivning av dagen i Helsingborg. 🙂
    Tack för trevligt sällskap.

    Gillar din andra bild av de två ”tittarna”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s