Den dolda kvinnomakten och lite till

Idag tog jag och min foto-vapendragare Susanne lite tid och drog iväg till Skarhults slott för att gå på Den dolda kvinnomakten + barnen + älskare/älskarinnorna.

_SLN4870.jpg

De två första hade vi redan varit på men den sista missade vi i fjol. Egentligen var det tänkt att slottsfrun, von Schwerin, inte skulle ha någon utställning i år utan man skulle ha en lugn sommar. Men kommunen insisterade på att man skulle hålla utställningen i år också eftersom den drar så väldigt mycket besökare. Så man ändrade sig och körde även i år.

Där var vissa saker som var borttagna nu och andra saker som hade bytts ut från tidigare utställningar, dessutom hade nya rum öppnats upp för allmänheten. Så lite kul att strosa runt och titta lite.

Det hela började med en guidad rundtur ute runt omkring slottet och man fick veta en del saker som man inte hade någon aning om tidigare. Alltid kul att få lite mer av historiken bakom bygget, folket och sådant. Det fanns även, om man ville, möjlighet att besöka fängelshålan efter den guidade visningen. Vi tittade ner i fängelsehålan men som guiden sa, det var på egen risk man gjorde det eftersom trappstegen inte är de bästa, den enda belysningen som finns är från en lite glugg i väggen, och dessutom var det fuktigt och en hel del spindlar där nere. Vad vi dessutom kunde se (via belysning från iPhonens ficklampa) så fick man gå på knä för att kunna ta sig fram där nere, så vi skippade det.

I stället blev det till att smita in i själva utställningen och titta runt, läsa informationen och fota (!). Det blev foton med både DSLR’n och med iPhonen. Man måste ju snabbt kunna lägga ut lite på Instagram också *haha*

_SLN4833.jpg

_SLN4834.jpg

En trevlig eftermiddag i gott sällskap blev det och vi avslutade det hela med en fika i slottsparken där vi även fotade lite fjärillar och andra flygfän, men det blir en annan blogg.

2 reaktioner på ”Den dolda kvinnomakten och lite till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s