Ledig dag och besviken

Idag, Fredag, har jag tagit ledigt från jobbet. Måste jobba bort en del avtals komp för att få ner den till tillåtna mått. Har ju inte funnits någon övre gräns innan men nu har man bestämt sig på företaget att vi bara ska få ha 100 timmar, jag har nästan 4 gånger så mycket. 🙂

Så idag skulle jag vara ledig och det passade in för att förvaltaren för bostadsrättsföreningen skulle komma och titta på ett par saker klockan 8 för att bestämma om renoveringen av lägenheten ska ta dessa sakerna eller om jag får leva med dem. HON hade själv bokat in dag och tid, det gjordes i början av veckan, och i går kväll fick jag ett mail om att hon dubbelbokat och kommer till mig på måndag klockan 8.00 istället!! Men vänta nu, på måndag så JOBBAR jag!
Nu får jag fixa med chefen så att det är OK att jag kommer till jobbet lite senare på måndag, förhoppningsvis blir det inte så sent.
Sa till henne att det går bra på måndag men INTE senare än 08.00. Så nu har hon gått med på att vara på plats till 07.30 istället. *hehe*

Dagen hade jag annars plannerat in att sticka ner till Kivik och gå på äpplemarknaden och titta på äppletavlan. Det är fredag och övriga jobbar så det borde vara lugnt där idag.
Först blev det ett kort stopp på Bo Olsson’s i Tomelilla, hittade äntligen en golvlampa som jag gillar och som inte kostar ett antal 1000-lappar. Så en sådan fick följa med hem. Hittade även lite annat smått som jag behöver i den nya lägenheten.

Därefter körde jag vidare till Kiviks musteri för ett besök i butiken, handlade lite dricka där, men var fan kom allt folket ifrån?? Parkeringen var smockad.

Sedan var det äntligen dags för besökte i Kiviks hamn, en tur in på Buhres fisk (Skillingerökeri i Simrishamn har ju bytt ägare och den nya levererar inte lika bra som tidigare ägare gjorde). Men när man närmar sig hamnen så säger man rakt ut i bilen ”men för HE***E, var kommer allt folket ifrån??”. Jag trodde att det skulle vara lugnt en vanlig veckodag och att de flesta andra skulle dyka upp i morgon när de är lediga. Men NÄ, nu hade fan alla samlats där nere! Dock var det mest pensionärer, så jag gick lite fortare än de. *hehe* Dock har de ju en tendens att gå precis framför en när  man står med kameran i högsta hugg och inte nog med det, om de kan stanna och prata med någon precis framför en, så gör de det! Till sist lyckades jag få en snabb bild där det INTE var någon person i vägen.

SLN_1710674.JPG

Här nere blev det inköpt lite äpplen av olika sort samt päron. Sedan in på Buhres och köpa lite fisk. Sedan försöka ta sig där ifrån så snabbt som möjligt och jag valde att köra bakvägar för att undvika kaoset vid tavlan. Äntligen på väg bort ifrån kaoset så styrde jag kosan hemåt i lugn och ro.

Vädrets makter har varit med mig och det har varit underbart väder under hela resan. Nu ska det väl bli lite sämre i slutet av helgen har jag förstått.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s