Drömljus i Helsingborg

Så vart det dags för att åka med ett gäng fotonördar till Helsingborg och fota Drömljus, ett 40-tal ljusinstallationer runt om i centrum av stan.
Skulle egentligen åkt och fotat handboll först men kände för att fota något annat nu, dessutom kollade jag in om det fanns ngt intressant i motståndarlaget men hittade inga kändisar, så då fick det stå åt sidan.

14.49 hoppade jag och Susanne Hultman på tåget från Eslöv mot Helsingborg. Väl framme på Knutpunkten så ställde vi oss snällt vid entrén och väntade tills klockan var nästan 16, då vi bestämt att vi skulle träffas vid ”blänkande toan”. När vi väl kom ut och stod och väntade så insåg vi, alla med oss, att det blåste bitande kallt.
När Rei fått ätit upp sina korvar från Pressbyrån så började vi ge oss av mot Kärnan, väl där insåg vi att den var stängd och vi fick leta oss upp en annan väg. Uppe vid toppen så insåg vi också att därifrån hade vi inte mycket till syn över stan och ljusen, så vi fick leta oss ner igen.

Efter att ha gått längs gågatan bort mot Stadsteatern, fotat lite buketter som ställdes ut av blomsterbindarlärlingar samt fotat lite ljusinstallationer (som inte var riktigt igång än) så vände vi tillbaka mot Knutpunkten för att gå in och fika på Waynes och värma oss lite.

Precis när vi gick över vägen till Waynes så blev klockan 18.00 och ljusinstallationerna drog igång, men fika skulle vi göra först i alla fall. På Wayne’s käkade jag varm äpplekaka med vaniljsås gjord på äkta vanilj (fast det visade sig att man plockade fram en karton Bob från kylskåpet och inte fan var det någon vaniljsås på äkta vanilj!).

Efter fika, samt vissa mindre smickrande foton, så gick vi ut i kylan igen och arbetade oss bort mot parken där det skulle finnas lite mer ljusinstallationer. Och här knallade vi runt i ca 2 timmar innan Susanne och jag återvände till stationen för att ta tåget ca 20.30 tillbaka till Eslöv. Tyvärr lyckades vi hamna i en vagn med ett gäng, troligen, berusade fotbollsfans som hade mer eller mindre EN ramsa som de skanderade från det vi kommit på tåget i Helsingborg till det vi gick av i Eslöv. Lite enformigt blev det efter ca 5 minuter.

SLN_1803830.jpg

SLN_1803845.jpg

SLN_1803848.jpg

Annonser

2 reaktioner på ”Drömljus i Helsingborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s