Ovetskapens vagga

Idag vart vi kallade till ett möte på eftermiddagen med vår stora chef i Indien. Sånt brukar ju sällan båda gott och det gjorde det inte idag heller.

Anledningen till mötet var att informera oss om att på måndag ska vi ha ett möte med högsta hönset på IT och vad som kommer diskuteras då är att man ska dra ned på bemanningen. I första hand ska man göra av med konsulter men i Lund och i Singapore kommer man även ta fast anställda. I Lund var det bara en personvisserligen men den personen var från vår avdelning.

Vi har inte fått någon mer information om VEM av oss det är som får lämna företaget eller avdelningen. Anledningen till neddragningen är att man ska spara pengar till ägarna och därmed förlägga så mycket tjänster som möjligt i Indien eftersom det är billigare där. Så 20 personer ska bort i Lund, 23 i Singapore, i USA ska man anställa två och i Indien ska man anställa 53 personer.

Man presenterade det med att de var billigare och de var professionella. Hmmmm, undrar om de har pratat med någon annan avdelning eller med de andra siterna i världen för den informationen är tvärt om vad vi får höra.

Nåja, nu får man ha en helg där man kommer gå och fundera på vem/vad som kommer bli uppsagd. Sen får vi se hur mycket mer information vi får på måndag kväll.

Annonser

2 reaktioner på ”Ovetskapens vagga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s