brandhärjad vecka

Denna gångna veckan har varit en dybar historia för Eslövs kommun och dess invånare. 3 bränder (fast på radion rapporterade man om 5 bränder) under veckan som gått. Två garage (varav en inte verkar ha varit anlagd) och i gårkväll så fick en gammal skollokal hjälp att fatta eld. Skolan har varit stängd sen länge och de som drev skolan har gått i konkurs för ett tag sen, så i just skoldelen var där ingen verksamhet längre, dock fanns där annan verksamhet i byggnaden!
Elden hade sådant fäste att man lät byggnaden brinna ner och koncentrerade sig istället på att förhindra att det spred sig till omkring liggande villor, flerfamiljshus, affärer och andra företagsverksamheter.

Det som förundrade mig, och säkert många andra, var att man gick ut och varnade folk för branden och den farliga röken och att man skulle stänga dörrar, fönster och ventilation. Men varför i helvete skulle så många köra dit och ställa sig och glo?? vägarna runt omkring verkade ju mer eller mindre blockerade av folk som inte fattar varför man går ut med varningar, utan nä istället ska man vara nyfiken och se på andras lidande och pina. Tycker synd om brandförsvaret och polisen som måste hantera den här flocken av människor varje gång något händer.

I morse blev det istället lite trevligare. Strax innan 6 i morse såg jag det här från min balkong.

SLN_1807475.JPG

Det måste vara riktigt kul att vara uppe i en luftballong och se skåne från ovan. Kan tänka mig att man fått väldigt många foton som varit lite annorlund från en sådan plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s