Cykeltur i värmen

I söndags var det en stillastående värme som infann sig hos oss. Saknade vinden och jag saknade mitt inplannerade besök av en fotokompis från England.

Vet inte om det var dålig planering från deras sida eller om det var otur i trafiken men de startade sin resa från Leicester i fredags morse och resan skulle gå via Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland, Danmark, Sverige och till slut Norge och sen tillbaka samma väg. På fredagen kom de till Ypres i Belgien och sen var planen att nå Puttgarden på lördagen och ta bågen över till Rödby och sen köra vidare upp till Helsingör och jag skulle sedan möta upp dem i Helsingborg. Det är 12 år sen vi sågs sist, under en foto-get-2-gether i Kew Gardens i London. Vi var en del av en fotocommunity på nätet och bestämde oss för att sammanstråla på ett fotoevent och en av deltagarna på communityn var VÄLDIGT duktig på att organisera och hon gjorde ett toppenjobb. Det var folk från England, Sverige (jag), Tyskland, Frankrike och USA. Ingen jättegrupp men helt lagom för en get-2-gether. Och kul hade vi, VÄLDIGT kul. Sen har dock den här killen inte kunnat medverka på de andra sammankomsterna jag varit med på och jag har inte kunnat vara med på de han kunde medverka på.

Hur som helst, på lördagen färdades de från Ypres och de skulle vara i Puttgarden på kvällen som sagt. Sent på eftermiddagen kollade jag var de befann sig via Google och då visade det sig att de hade inte kommit längre än till Hanover och där slutade deras resa på lördagen. Nästa plan var att de skulle dyka upp på söndag eftermiddag, men även detta visade sig gå åt skogen. När jag kollade vid lunchtid hade de inte kommit längre än till Hamburg och hade då fortfarande en lång sträcka kvar.
Så för att ”roa” mig så packade jag kameran och hoppade på min cykel och gav mig ut på en liten runda i stan. Inget mål utan jag skulle röra mig runt utan mål och mening, stanna där jag kände för och fota vad jag kände för. Det resulterade i att jag kom till Abullahagen, hade inte varit där på många år. När jag cyklade in vid Felix så visade deras termometer att det var 32 grader varmt. Det kan jag tänka mig att det var också. Vandrade runt lite i Abullahagen utan att hitta något direkt meningsfullt att fota. Kom dock hem med ett par foton. SLN_1809900.JPG

Kaveldun fanns det gott om där, tyvärr inte mycket annat. På vägen därifrån hittade jag även lite djurliv.

SLN_1809901.JPG

SLN_1809902.JPG

Härifrån cyklade jag runt lite till innan jag kände att solen tagit ut sin rätt och jag valde att cykla tillbaka hem.
Fick ett nytt meddelande från Chris och då visade det sig att de hade nått Puttgarden MEN de hade precis missat sista båten för €80, om de nu ville över fick de betala €240 och det var lite mer än vad de hade planerat. Så nu förkastade de sina Norgeplaner och valde att köra upp mot Kiel och över till Danmark det hållet, stanna där och sen köra tillbaka till England.

Frågan är om de varit för optimistiska i sitt planerande om hur långt de skulle hinna köra per dag, eller om det var så att trafiken i Tyskland var det stora problemet. Nåja vi får väl se om vi kan återses på ett annat sätt nån dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s