Helsingborg Pride Parad

Den 30 juni drog jag och min fotokollega Susanne till Helsingborg för att fota Helsingborg Pride Parad, vilket jag fick höra från Susanne ev var den sista som hölls i Hbg. Varmt var det, strax över 30 grader, så kameraväskan var packad med 2 vattenflaskor också för säkerhets skull.
Väl i Helsingborg så begav vi oss först mot Kärnan och därefter vandrade vi vägen mot Stadsparken som paraden kom att gå via, för att få en liten uppfattning om hur lång tid det tog att gå den sträckan.
Väl i Stadsparken så höll vi oss lite i bakgrunden, där var inte mycket folk tyvärr. Precis som när jag och Tomas var där den första paraden, 2016, så kommer folket precis innan paraden ska avgå. Så man får inte den där stämningen och de där roliga porträtt bilderna.

_SLN1883.JPG

Klockan 15 var det dags för paraden, och som beräknat var mina två vattenflaskor tomma. Vi hade letat upp ett hyffsat ställe att stå för att få till lite bilder innan det blev för ihopatryckt, vilket det blev när paraden kom lite längre in på den vägen vi stod vid. Vår plan var att ta bilder på paraden där och sen smita rakt ner till Knutpunkten och fota paraden från andra sidan när de kom gående tillbaka mot Stadsparken.

Väl nere vid Knutpunkten så insåg vi att det tog lång tid innan de kom tillbaka till oss så vi smög in på Pressbyrån och köpte oss vars en svalkande glass så länge 🙂

_SLN1893.JPG

Paraden hade flitigt trummande personer med också, vet inte om det var dessa som drog ned på tempot för paraden. _SLN1906.JPG

Kul att se att Ola var med i paraden även detta året. Han blev lite paff när jag frågade om jag fick fota honom på den första paraden i Hbg, då var han i alla fall vid uppsamlingen så man kunde få lite porträtt bilder. I år syntes han inte förrän på paraden.

_SLN1934.JPG

2 reaktioner på ”Helsingborg Pride Parad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s