WTF!!

Så frustrerad jag är nu!!
Var iväg och skulle fota en träningsmatch mellan Eslövs IK och H65 Höör idag och kommer dit i lagom tid innan, hinner snacka lite med andra fotografer och går sen och ska montera ihop mina kameror och gluggar. Husen är ok men vad i h**v**e har hänt med mitt 70-200mm objektiv?? Det fungerade jättebra för två veckor sen när jag fotade och efter den matchen så har objektivet varit oanvänt och legat fastspänt i kameraväskan men nu fungerade inte fokusen med det, inte ens manuellt, när den väl fokuserade så var bara mitten skarpt och allt annat var extremsuddigt och sen slutade den. När man försiktigt vänder på objektivet så hörs det som att något är löst inne i det, ev ett lins element eftersom den inte kan fokusera på något.
Så idag fick det bli till att fota med 24-70mm objektivet istället och det fungerar till viss del (läs: när det är kantspelarna på den sidan jag befinner mig som jag tänker fota) men är det längre bort är bilderna oanvändbara.

Så nu blir det till att kolla i morgon om det är ens lönt att få den reparerad eller om man ska införskaffa en begagnad 70-200mm. Har hittat två stycken begagnade, så lika bra att kolla med en gång i morgon så man kan lägga rabarber på en av dem i så fall. Dock är det inte samma version som den jag har idag, den jag har är 10 år gammal och de andra är versionen nyare. Vill inte ha den nya med flouridglad, även om den väger mindre, eftersom fokus och zoom sitter på omvända platser och dessutom fokuserar och zoomar man tvärt om mot vad man gör på andra Nikon gluggar.

*suck*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s