Året som gått, del 1

Vi kör på med en ny liten sammaställning över året som gått. Det har, åter igen, mest varit sports fotografering.

Januari:

Månaden/året inleddes med att jag, tillsammans med min kollega Dino, begav oss till Vombsjön för att se om vi kunde hitta den lille rackaren/gynnaren, Kungsfiskare. Det är ju dumt att säga att de är lätta att fånga i flykten. Varmt var det inte heller och till sist gav vårt tålamod upp, lyckades få se den svepa förbi men när man väl uppfattade den så var det för sent och den var långt borta. SLN_1900009.JPG

Resten av månaden var det sport i varje hörn.

Februari:

Denna månaden var det enbart sport som fångades med kamerorna. Det var både handboll och bordtennis, vanliga svenska serier som Champions League matcher, både ”himma ve” som borta. Bland annat blev det två CL matcher i Kristianstad arena och här kan man ju råka på lite större spelare också.

SLN_1903752.JPG

En gammal räv, Talant Dujshebaev tränar PGE Vive Kielce. Honom har man sett många gånger under ”Benga Boys” tid när de fightades på plan.

SLN_1905394.JPG

Kristopans, i HC Vardar, var mer stor pga sin längd – 2.15m lång får man allt se upp till.

Mars: 

Denna månaden stod den tunga drabbningen i SM slutspelet i bordtennis,  Eslövs AI BTK förlorade ju guldet i fjol, men hade man tillräckligt med kraf i sitt lag i år så man kunde hämta hem det åtråvärda guldet igen?
Som vanligt så stod finalen mellan Eslöv och Halmstad BTK. Final 1 spelades i Halmstad och den knep Eslövs AI BTK, därefter hade Eslöv två chanser på sig att ta det på hemma bord. SLN_1907043.JPG

SLN_1907054.JPG

Behöver man säga vart guldet hamnade eller vilket lag som kände sig väldigt bedrövade över förlusten?

I mars for jag även, tillsammans med arbetskollegan, Anders, till Pulken utanför Kristianstad för att fota invassionen av tranor. Även om man var på avstånd så var det högljutt med alla tranor på plats samtidigt (kvällen innan vi åkte dit hade man räknat in 9900 tranor på plats samtidigt).

SLN_1907632.JPG

Det dansades friskt på plats.

April:

Denna månaden stod SM final spelet mellan Eslövs PK och Storfors BTK, som snodde guldet i fjol. Denna klubb har dock inte haft någon svensk spelare sedan 2009, så det är bra spelare de har i sitt lag. Här hade man dock ”underläget” med att spela första finalen på hemma bord och därefter fanns det en möjlighet att ta guldet på bortabord alternativt på en tredje final match på hemmabord. Första finalen slutade med vinst för Eslöv, ganska överlägset faktiskt, 6-1 har jag för mig. Andra matchen slutade 0 (Storfors) – 6 (Eslövs PK), dvs utklassning i två matcher och guldet plockades med hem igen.

SLN_1908778.JPG

Denna månaden tog jag även en tur till Söderåsen för att försöka fånga lite vårtecken och till slut hittade jag det jag letade efter.

SLN_1908856.JPG

Vitsippor såg man mängder av, men blåsipporna var lite svårare att hitta, men med hjälp av en äldre herre som jag pratade med när han satt och fikade, så fick jag veta vart jag kunde hitta de blå varianterna. Såg även en förvirrad fladdermus som flög fram och tillbaka längs med ån trots att det var ljust ute. Dock var det som med kungsfiskaren att när du trodde du skulle kunna fånga den på bild, ja då var den redan långt borta i andra riktningen.

Jag tog även en liten sväng till Alnarpsparken med min fotokollega Susanne Hultman för att fota lite vår.

SLN_1908898.JPG

Maj:

Nu var det dags för att prova något helt nytt. Efter inbjudan från Christoffer fick jag hänga med och fota friidrotts tävlingen, Pannkaksspelen, på Ekevalla i Eslöv. Här var tävlande från hela Sverige, samt tävlande från Tyskland och Danmark. Insåg att enklaste sättet att ta sig fram hade varit att ta cykeln, men med tanke på vikten på kameraväskan så blev det bilen. Vädret var verkligen till vår fördel båda dagarna, uppehållsväder, nästan ingen vind och solsken.

SLN_1910152.JPG

Det var många grenar och man var lite förvirrad över vart man skulle bli av!! Man ville ju testa allt och försöka hinna fota så mycket som möjligt. Christoffer och jag träffades tidigt och fotade först lite grand tillsammans och sen drog vi skillda vägar och fotade lite av det vi själv tyckte var intressant och sen sammanstrålade vi igen ett par gånger då och då och snackade om vad vi fotat och vad vi tänkte köra härnäst.

På söndagen gav jag mig det skrämmande uppdraget att fota spjut. Jag trodde jag var på väldigt säkert avstånd men när tävligen väl drog igång så tog de tävlande i lite mer och spjuten kom vid ett par tillfällen lite närmre än jag gillade.

SLN_1911882.JPG

Insåg att spjut skulle fotats antingen i portättläge eller med en kortare brännvidd för att få med spjuten, men nu har man lärt sig det i alla fall.

Maj är också den månaden då det är dags att fota Jakriborg Prix, även här drog jag iväg tillsammans med kollegan Susanne Hultman. Dock var vi lite besvikna över antalet bilar och besökare där.

SLN_1911935.JPG

Juni:

Nu har vi kommit halvvägs på året och det har redan lagrats en sju helsikes massa bilder på datorn. Men det är svårt att låta bli när det nu är så kul att fota. Även om det mest varit sport så har jag hunnit med lite annat också under månaderna som ni sett.

Jag for denna månaden iväg till Karlskrona för att fota en VM kval match (dam handboll) mellan Sverige och Slovakien. En jäkla långtråkig resa dit och hem, men samtidigt så var det kul att få fota landslag.

SLN_1912080.JPG

SLN_1912543.JPG

Under sommaren är sporten, i alla fall den jag håller mig till mest, över och man kan pusta ut tills hösten kommer. Så under juni drog jag och Susanne iväg och fotade Helsingborg Pride parade, vilket verkar varit den sista Priden i Helsingborg.

Varmt var det så innan paraden började så hittade vi lite skugga där vi kunde ställa oss för att slippa bli brända av solen. Som vanligt, som jag förvarnade Susanne om, så var området där man skulle samlas väldigt tomt på folk tills precis innan paraden avgick, för då dök deltagarna upp. Så till skillnad från i Malmö så var det svårt att hittta folk att fota före paraden.

SLN_1912790.JPG

SLN_1912822.JPG

Nu vart det slut på första halvan av året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s