Ringrostig

Igår så var det ÄNTLIGEN dags igen!!
Först ut en tur tillsammans med Nisse, det blev ett besök på Naturrum/Vattenriket i Kristianstad, men vi var väldans besvikna. Vi hade ju hoppats så lite fåglar i alla fall, men knappt vi ens fick se duvor eller kråkor och fick vi det så var de LÅÅÅNGT borta.
Jag fick se några sävsparvar i alla fall, men de var så fega att de satte sig långt bort och långt ner i vassen, så man såg mest när de flög dit och sen försvann de. Inte heller pungmes eller pungmesens bon lyckades vi hitta.

Därefter blev det en tur in i centrum för att hitta ett ställe vi kunde käka på innan nästa uppdrag. Det var verkligen inte lätt det heller. De flesta ställen har öppen under lunch och stänger sedan vid 2 tiden på eftermiddagen och öppnar sen inte igen förrän vid 17.30/18.00 och det var allt för sent för vår del, men till sist hittade vi ett som öppnade 11 och stängde 20. Så även om det inte var en kulinarisk måltid så fick vi i alla fall käk i oss. Billigt var det och jag pallade inte äta mer än hälften av min portion.

Härefter begav vi oss till Kristianstad Arena där Nisse plannerade ta en drönarbild på Arenan, och när vi kommer dit är den belamrad med byggställningar och inplastning. *haha* Ja då var den tanken rökt. Istället parkerade vi och tog oss in i arenan, som var väldigt sval och skön. Här fyllde jag dessutom en av mina vattenflaskor med kallt vatten igen så att jag kunde dricka det lite senare när det var paus.
Klockan 18.00 var det dags att ge sig in på handbollsplanen igen och nu för att fota en träningsmatch mellan Kristianstad HK Dam och H65 Höör Dam. Hmmm hur var det nu man gjorde?? Vad hade man för inställningar?? Vad var viktigt att tänka på?? Ja frågorna dök snabbt upp i skallen. Inställningarna var nog det minsta problemet, de har jag sparade på Profil A/Bank A på kamerorna så det var bara att slå över till den. Dock så spelades ju denna matchen i A hallen (vilket är den gamla hallen där ljuset inte är lika bra som i stora hallen (Hall B) inte heller är väggar eller golv som de inställningar jag har inprogrammerat, men det löste sig snabbt i alla fall. Ett problem är att med tanke på att man inte har publik så tände man inga lampor över läktarna, vilkte gjorde att mitten av plan fanns det risk för överexponering och i kanterna var det risk för underexponering. Och vad säger gyllene regeln, aka Murphys lag? Jo kan jag ställa till det för dig så gör jag det gärna. Så det blev lite olika nivåer på exponeringarna, som tur var går det ju att fixa till i datorn i efterhand, även om det är skönt att slippa det.
Men men, först skulle ju 16-åringarna träna klart i hallen, och de drog verkligen ut på tiden. Så när det var en halvtimme kvar så släppta man planen till tjejerna för uppvärming och så. När jag steg in i hallen med kamerorna, under 16-åringarnas träning, så var där några av dem som blev mer upptagna av att försöka få mig att fota dem när de stylade på planen än att hålla sig till sin träning. Och trots idogt tjatande från ett par av killarna så blev det aldrig några bilder på dem. Så kul ska det inte vara!

Matchen gick av stapeln och jag blev mäkta förvånad när domarparet, som normalt sätt kan vara jäkligt snorkiga, stela och avsaknad av all social kompetens, började prata med mig och snackade om hur kämpigt det kom till att bli för dem att springa i denna värmen och så. Vid ett senare tillfälle så stod jag med kameran med stora gluggen lutad mot min vänstra axel medan jag fotade med den andra kameran och då ser jag i ett läge hur domaren är på väg att backa in i mig så jag varnar i god tid. Varpå domaren åter gör mig perplex genom att vända sig mot mig och fråga om allt gick bra, om han sprang på mig, om han förstörde något foto tillfälle för mig och så. Normalt sätt så ställer de sig mer än gärna i vägen och skiter fullständigt i om de förstör foto tillfällen för oss. Så något har nog hänt under sommaren med dem, de har kanske blivit bitna av medmänsklighets-insekten.
Matchen slutade till hemmatjejernas favör i alla fall, men nu har man i alla fall börjat träna upp sig på att fota handboll igen. Sen får vi se hur det kommer se ut när matcherna kan börja igen och så. Men kul var det i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s