semestern och plågan slut för denna gången!

Detta var min sista sommar-semester vecka, eller inte en hel vecka ens för jag började jobba igår (torsdag). Jag ska inte klaga, jag har klara mig med soligt och varmt väder under hela min semester (förutom onsdagen som var lite halvdan). Det har blivit mycket sitta ute och sola och läsa i olika böcker, två e-böcker har klarats av och jag håller fortfarande på med de 3 fysiska böckerna jag håller på med och en ny e-bok har påbörjats.
Jag har även hunnit med att vara iväg och fota en del och det har känts väldigt skönt att göra lite natur fotografering igen, men även en ”träning” för min egen del på handbollsfotografering har hunnits med. Sen får vi se vad hösten erbjuder i den ”faunan”, skulle varit iväg och fotat en handbollsmatch på söndag men det norska laget lämnade WO eftersom det var för mycket karantänsittande, skulle jag tro, för att få spela en match.

Första dagen på jobbet gick relativt smidigt, dock hade jag ju under min semester INTE läst några mail så jag hade noll koll på de nya reglerna som gällde för inpassage till kontoret. Men jag fick förklarat för mig vad som gällde så jag i god tid kunde springa tillbaka och hämta i alla fall munskydd som nu är ett måste när man rör sig i korridorer etc på kontoret. Nåja nästa gång jag ska in dit, tisdag, så vet jag i alla fall att jag måste ta munskydd och temp-skanna mig innan jag får gå ner till skrivbordet.

Plågan på semstern blev inte så jävlig som befarats, men tillräckligt i alla fall. Den första kronan som sattes in har lossnat 5 eller 6 gånger nu och varje gång, under tiden jag var hos Ftv så borrade man bort cementet och satte i nytt och satte tillbaka kronan. Nu när min nya tandläkare fick kollat på det så svarade han direkt bara att ”ja det är inte så konstigt att den lossnar, de har ju borrat bort nästan allt av tanden så där är ju inget som den fäster i”. Så efter det har jag varit hos käkkirurgiska kliniken i Malmö två gånger, ska dit en gång till. Första gången var det bara röntgen och kolla så det fanns utrymme i käkbenet att sätta ett implantat, samt få det skräck injagande kostnadsförslaget. I måndags var det dags att dra ut tanden, hade inte nästa patient kommit när jag var och röntgades så hade man dragit ut den direkt då. 6 bedövningsampuller fylldes jag med och sen satte man igång. Jag hade betalt och var på väg därifrån efter ca 23 minuter och det var inbokat att det skulle ta 40 minuter, så det blev ju en snabb sorti för mig. Dessutom billigare än kostandsförslaget angav. Dock hade man inte kunnat dra ut tanden som plannerat utan fick helt sonika borra upp fanskapet. Fick besked om att ipren och alvedon var tillåtet och troligen behövligt, samt att tredje dagen vad den som skulle vara värst med svullnad etc. Bedövningen skulle släppa efter 2-3 timmar, jag fick bedövningen 9.20 på förmiddagen och vid 15.30 började det sista släppa i tungan. Därefter kom en spänningskänsla i käken och lite svullnad, men aldrig någon direkt smärta. drig i mig en ipren och två alvedon på kvällen för att i alla fall få sova genom natten. Tisdagen var helt smärt och spänningsfri, likaså dagarna efter, så det blev visst inte så som de varnade för.
Nu får vi se, i slutet på oktober är det dags att borra djupt i käkbenet och sätta dit implantatet, kommer säkert kännas kul efter den behandligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s