Landskrona fotofestival 2020

Ja vad ska man egentligen säga om den här festivalen/utställningen?

bokade in med min fd arbetskollega/chef och fotokollega, som jobbar som frivillig på festivalen, aka inkastare. Och får erkänna att det var nog behållningen av hela den här fotofestivalen. Det kan vara jag som är petig eller inte förstår konst, jag låter det vara osagt vilket, eller så är det de som väljer ut utställare som tar sig en rejäl dos droger innan man bestämmer sig, eller så är det så att man väljer de som vill ställa ut gratis eller som betalar för att få ställa ut. Jag vet inte riktigt.

Jag dök i alla fall upp utan att ha för mycket förväntningar på utställningen med tanke på fjolårets alster. Efter jag parkerat bilen så knallade jag bort dit där min kollega jobbade och vi fick oss en ganska lång samtals stund innan det började ramla in lite mer folk och jag valde att gå en runda i ren utställnings ”hallen”, därefter gick vi ut och pratade medan kollegan skulle ta en cigg. Den var nog inte mer än precis tänd när himlen öppnade sig och vi fick rusa över vägen och ställa oss under ett stort träd och skula. När regnet slutat så valde jag att börja gå runt och titta på de olika utställningarna och lovade komma tillbaka och snacka lite till innan jag drog därifrån.
Första utställningen som jag besökte härefter fick mig att fundera lite, som sagt, på om det är jag som inte förstår konst eller vad. Den första utställaren jag stötte på här hade fotat el-uttag!! Ensamma eluttag, eluttag med förgreningsdosa och förgreningsdosa med sladdar kopplade i sig. Hmmmmm…. eeeeeeh…. jaha????
Nästa utställare här inne hade i alla fall lite mer förståliga bilder, även om jag inte är så säker på om jag skulle ställa ut en manslem på bild precis. Men annars var där lite tanke bakom de andra bilderna som personen uppvisade.
Sen var där en som hade fotat toppen på en stege och på toppen av stegen hade man monterat en skiftnyckel som man sedan hade fäst andra skiftnycklar i olika riktningar på.

Ni förstår vad jag menar med att jag inte riktigt förstår hur man tänkt när man anlitat de här utställarna.

Härefter blev det en tur bort till ute-utställningen på Kassernplan och denna var helt OK och man gick runt i lugn och ro och granskade bilderna och innehållet i dem. In på museet och där blev man besviken igen. Men här vet jag inte om det var fotograferna eller de som blvit fotograferade som ”ställt till det”. Här skulle det vara bilder från Australien och aboriginers och det verkade lite som att de hade lite krav på den som fotograferade, men alla personer var övermålade på aboriginskt vis.

En snabb runda runt Rådhustorget och ena vägen därvid där det fanns två utställningar till. Och härefter tillbaka till första stället igen för att åter snacka lite med min vän. Efter att ha snackat lite så sa jag att jag nog fick sätta fart för det började komma in svarta moln igen. Så vi sa hejdå och jag masade mig bort till Kastellet för att kolla in utställningarna där. Blev inte speciellt läge där då den som var i fängelset, det var om massgravar som man grävt upp. Det kändes väldigt makabert att gå och titta på och det kändes bara fel att stå och beskåda sådant. När jag var klar här så traskade jag raskt bort mot bilen vid HOtell Öresund och precis när jag vände ner runt sista hörnan mot bilen så öppnade himmelen sig igen. Som tur var så hann jag snabbt in i bilen och sedan blev det till att köra hemåt i stundom hellregn.

Om jag får säga min mening så har det bara blivit sämre och sämre utställare. De första två åren var det riktigt bra material och riktigt trevligt att gå runt och titta. Nu får vi se om man ens kommer besöka den när den kommer igen om ca två år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s