Turneringsdags

Blev tillfrågad här för leden om att fotografera en bordtennis turnering här i stan. Den anordnades av den lokala bordtennis klubben genom ett avtal med Svenska bordtennisförbundet. Det var dels Ligacupen som skulle avgöras (skulle gjorts i december) och så var det Sweden Tour finalerna som skulle avgöras.

Då jag inte hade tid att ta hela så delades det upp på två personer och jag hade turen att få alla finalerna i Sweden Tour turneringen samt damernas final i Ligacupen.

Ligacupens finaler, både herr och dam, stod mellan de två lagen som gjort upp om SM finalen de senaste åren, Eslövs AI BTK (Herr) /Eslövs PK (Dam) och Halmstad BTK. Hur det slutade? Eslöv är 80K kr rikare, vinnaren i varje grupp fick 40K kr i vinstsumma.

TIll skillnad mot vanliga matcher så spelas Ligacupen på så sätt att först till 10 vunna set vinner. Damerna gjorde processen kort och vann med 10-1, herrarna kämpade lite extra men vann till sist med 10-5.

Söndagen började med Sweden Tour finalen för damer, och det var en match som inte riktigt bjöd på så värst mycket motstånd och vinnaren blev danskan Mie Skov. En riktigt skön spelare som bjöd på sig själv när hon vann bollar och matcherna. Som fotograf vill man ju gärna se att de gör någon segergest istället för att bara acceptera vinsten och gå där ifrån.
Därefter var det två semifinaler för herrarna och därefter avslutades det med finalen. FInal bestod av Elias Ranefur för Ängsby (i seriespelet spelar han för Halmstar BTK) och Jens Lundkvist som spelar för Söderhamns UIF. I år fick Jens sin revanch och vann finalen. Även Jens gav en segergest, dock i fel riktning från där jag stod, så jag fick det mest från sidan än rakt framifrån.

2 reaktioner på ”Turneringsdags

  1. Tänka sig att de kan spela i dessa tider. Och att du får fotografera dem. Vilken läcker bild på tjejen! Ja, den andra också förstås. 🙂

    1. det räknas ju som att detta är deras profession och de får betalt för att spela, därmed är det tillåtet. Dock är där ju ett bord emellan spelarna så de håller ju sina två meters avstånd och där är numera inget sådant att man går och tackar spelaren eller motståndarens coach efter matchen, numera höger man bara racketen mot dem som ett tecken på tack. Ja Mie gav bjöd verkligen på sig varje gång hon vann en boll och som den publicerade, när hon vann matchen. Hon har den även publicerad på sin Instagram (jo jag är taggad där och hon frågade direkt om jag ville skicka bilden till henne och om hon fick använda den på sin sociala media).
      Det är ju sagt att jag ska få betalt för jobbet, men det återstår att se om klubben står för sitt ord eller ”glömmer bort det” igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s