Örnjakt

under min ledighet, 22-26 mars, så inledde jag veckan med en tidig tur i tvättstugan och när det var klart så drog jag till Vomb för att träffa Dino på en liten fototur, med förhoppning om att hitta örn(ar) att fotografera – samt att jag skulle få tillbaka mina konvertrar som han lånade för några månader sedan. Han har ju fått mängder med bra fågelbilder med sitt 200-500mm objektiv och 1.4 konvertern (2x konvertern fungerade visst inte till det objektivet även om det stod i Nikons kompabilitetslista).

Det blev dock inte alls som förväntat. I vomb vandrade vi längs med ån från Vombsjön och bortåt mot Revinge. Helt öde på fåglar var det och vi återvände till bilarna och begav oss bort till Vombs ängar istället.

Här var det lite mer liv och rörelse, närmre bestämt runt 5000 gäss som stannat till där och käkade. Mycket annat fanns där inte dock. Lyckades/misslyckades med att hamna mitt i ett lyft då en Glada kom svepande högre upp i luften, vilket gjorde att alla lyfte på en och samma gång.

Eftersom här inte heller fanns något av det vi letade efter, så drog vi vidare på vår fotojakt. Nästa anhalt blev Fyledalen. Väl framme så parkerade vi och traskade upp på grässlänten och ställde oss där två äldre herrar befann sig, de hade varit där sen tidiga morgon. Efter lite samtal med dem fick vi veta att örn hade skådats, flygande längs dalen och sen tillbaka upp till ”sitt” träd. Så vi stannade och väntade, och väntade, och väntade, och väntade, och väntade. Efter några timmars väntande så insåg vi att nä där kommer inte dyka upp något där heller. Så vi packade ihop våra saker och begav oss till bilarna, och därefter drog vi iväg ner mot Näsbyholmssjön. Sist jag var här så fanns här ett par havsörnar. Denna gången var det ett blankt skott. Inte en fågel i sikte. Så vi drog vidare på vägar där jag inte hade hittat varken fram eller tillbaka om det inte varit för Dino som kört runt där mååååånga gånger.

Nästa anhalt sa vi blev vår sista, dök det inte upp något att fota där så gav vi upp för dagen. och efter en halvtimme ca så började vi sucka tungt. DÅ dök två glador upp på ett avstånd som gjorde att det var fotograferingsbara utan att bara bli en lite prick på sensorn. Sedan dök det även upp en ormvråk och det gjorde ju inte saken sämre (för oss som fotograferade) eller bättre (för gladorna) och det tog inte lång tid innan det blev lite bråk dem emellan. De är är verkligen snabba på att svänga runt. Men nu blev det i alla fall lite påfyllt på minneskorten, och vi stannade gladligen kvar ett bra tag till för att fånga fåglarna. Till sist ansåg vi dock att NU fick det vara nog. Då visade det sig att vi varit iväg i ca 9 timmar 🙂

Väl hemma tog det inte lång tid innan man påbörjade ladda in bilderna i datorn och förväntansfullt ville att det skulle bli klart så man kunde se om man hade fått något bra till sist.

2 reaktioner på ”Örnjakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s