Landslag besöker Eslöv

Förra torsdagen så hade jag ledigt från jobbet för att fota sista dagen på Pro Series, 7 omgången. Så även om jag var ledig så blev det en heldag bakom kameran. Från 9.30 till ca 16.00 stod jag bakom kameran.

En av anledningarna var att Svenska bordtennislandslaget var här och spelade denna omgången. Eller i alla fall 99% av dem, en person hade förhinder att delta. Vet inte om det var att han inte fick för sin klubb utan skulle återvända dit efter landslags samlingen, eller om det var för att han inte ville åka och spela i lilla Eslöv eller om han var orolig att förlora mot någon av de andra. Hur som helst så var i alla fall de andra här. Även Eslövs så kallade ”pågafan”, Truls Möregårdh hade snörat på sig skorna och racketen var framplockad. Förutom landslaget så fanns där tre ”utifrån” som deltog, Eric Glod från Luxemburg (tränar i Eslöv), Alex Naumi från Finland (bor, tränar och spelar i Eslöv) samt Borgar Haug från Norgen (spelar i Halmstad).

Dagen började med de sista gruppspels omgångarna och därefter var det lunch, sen blev det två semifinaler, följt av två placeringsmatcher och sen blev det FINALEN. Det skulle varit tre placeringsmatcher men i matchen om 3/4 plats så avstod motståndaren för att spela mot Truls, pga knäskada sades det.

Det var stundtals långa häftiga bollar som slogs, hårt, precist och bestämt. Enastående att de klarar av att slå till bollen så hårt och från ett bra avstånd från bordet och ändå lyckas få in bollen där den ska vara.

Finalen stod mellan Jon Persson och Anton Källberg, där Anton gick segrande ur matchen.

Vi fick även lite underhållning i form av trick-shots av legendaren Jörgen Persson som också var på plats.

Idag är det dags att återvända till Blomsterbergshallen och fota semifinal 2 mellan Eslövs PK och Lekstorps BTK. Eslövstjejerna vann första semifinalen med 5-1, kan de göra samma sak idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s