Året (2021) som gick, in review, 2/4

Första kvartalet avklarat. Herrhandbollsmatcherna i divisioner under allsvenskan var ju inställda sedan hösten så lite lediga fredagskvällar fick man, fast man saknade lite att få fota deras framfart i sin serie också.
Nu hade pollensäsongen också börjat ge sig till känna men skam den som ger sig. Efter så här många år så är man van och hade därför redan inhandlat ögondroppar så jag var redo för effekterna, man ville ju inte missa ett fototillfälle bara för att man hade sån klåda i ögonen att man inte kunde ha linser i.

April:
denna månad var åter koncentrerad på sport, både stora och små evenemang. Bordtennisen började komma till sitt slut och de sista seriematcherna gick av stapeln denna månad för att sedan gå in i slutspel under Maj. Det kämpades på både på herr och damsidan. Dessutom så när Pro Series #7 skulle spelas så var det med till stor del deltagare från svenska landslaget så då fick man äska om att ha några timmar ledigt från jobbet så man kunde vara med och fota lite. Med i tävlingen var även represenant för Norge (Borgar Haug, tränar och spelar i/för Halmstad BTK) och finska landslaget (Alex Naumi, spelar och tränar i/för Eslövs AI BTK)

Som synes så hålls avstånd även vid prisutdelningen.

Det blev även en tur till Kristianstad för att fota en Europa League match mellan IFK Kristianstad och SG Magdeburg. Även här var representanter för olika länders landslag, så om man nu får OK att fota så är det dumt att låta bli. Dock var, som förväntat, Magdeburg storleken större och gick vinnande ur matchen.

Även om man är en storspelande målvakt fick IFK Kristianstad ändå in bollen i bland och då gav man uttryck för att man blev lurad.

Maj:
Nu börjar det avta med matcher och sådant. Bordtennisen går in i slutspelet och hanbollen likaså. Sen blir det någon månad av sport-torka, eller?
Eslövs AI BTK gick detta året bet på att ta sig till SM slutspelet och torskade mot Halmstad BTK (för denna gången) i semifinalen, medan tjejerna tuffade på som ett bowlingklot och motståndarna var som lätta käglor.

Ett välförtjänt firande för Eslövs PK efter ytterligare ett vunnet SM guld.

Juni:

Nu har vi kommit till mitten av året och denna månaden fick jag äntligen ta min första COVID vaccination. När tider släpptes till vaccination för de över 50 så lyckades jag införskaffa den första bokningen på Vaccinova, som äntligen hade fått en lokal värdig att använda för att vaccinera så många som möjligt OCH den var placerad mitt i stan så man kunde ta sig dit med cykel utan problem. Resultatet var en grads feber på kvällen men allt var borta igen morgonen efter.
Det blev bara en enda, ja du läste rätt- EN enda!, sportfotografering denna månaden och det var en träningsmatch mellan Eslövs IK och HK Drott.

Annars så blev mitt fokus denna månaden på att fota rävungar. Vilka söta och extremt nyfikna krabater. När vi kom till platsen hade vi inte suttit på marken i många minuter förrän tre lekande ungar kom springande. Två av dem tvärvände så fort de såg oss och sprang in i snåren och gömde sig, medan den tredje tittade nyfiket på oss och la sig sen ner på gräset och tittade på oss och vilade. Efter hand tog nyfikenheten över och den började närma sig oss istället. Först försiktigt men när den insåg att vi inte var något hot så blev den modigare. Jag hade ett bra ställe så jag la mig raklång ner och hade rävungen som närmst mindre än en meter framför mig. En annan fick ännu närmre kontakt när ungen bet tag i hans vattenflaska som han hade i byxfickan.

Min andra vända hit då var de inte lika aktiva, kan varit för att jag var där för tidigt på dagen. Gången innan var vi där vid kvällskvisten (och jag fick slåss som bara den med alla myggen!!). Men hittade tillsist en som ville ställa upp några minuter i alla fall, därefter föredrog den att hålla sig i skuggan under buskarna.

Får se om jag kan lyckas fota rävungar även i år. Nu vet jag i alla fall var de fanns i fjol och till största sannolikhet håller föräldrarna till på samma ställe i år, då de är väldigt skyddade där. Eftersom det inte blev så mycket räv vid mitt andra besök så blev det till att koncentrera sig lite på annat runt om kring, typ fåglar (stora som små) och fjärillar.

Ligger inne med en jäkla backlog på foton som ska göras klara, och har inte hunnit så långt att jag har påbörjat redigeringen av alla dessa foton än, men jag kämpar mig framåt i högen.

2 reaktioner på ”Året (2021) som gick, in review, 2/4

    1. *hehe* jo sporten tar ju större delen av fototiden, tyvärr. Men när man får tillfälle så är det väldigt skönt att få fota lite annat istället, helst utomhus i det fria. Man blev ju lite kär i de där små rävungarna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s