Året som gick (2021), in review, 3/4

Då har vi gått igenom halva året, dags att kavla upp ärmarna och ge oss in på det näst sista kvartalet.

Juli:

Denna månaden var det verkligen torka på både fotofronten i sin helhet och likaså sport. Istället så intogs andra sprutan av Pfeizer och man hade lite ont i armen dagen efter, men för övrigt så var det inga efter effekter av vaccinationen. Denna månaden började även semestern (veckan efter jag fick andra sprutan) och då var det till att njuta av ledighet, solsken, böcker och bara göra sånt som jag själv ville göra. Dock hade jag ett fotouppdrag under juli månad, som var en produktfotografering åt BTK Kävlinge. Lite stress och strul var det för först hade jag fått en tidpunkt och sen visade det sig att de, strax innan, flyttade fram det en timme och dessutom skulle jag hämta upp deras tränare på Eslövs Golfrestaurang, så jag tog mig dit ut och satt där och väntade tills han stängde och sen drog vi iväg och väl framme så fick jag/vi lite gnäll för att de som nu skulle sätta upp allt hade ju varit klara sen ett par timmar tillbaka. Gick in i Korsbacka hallen och skulle sätta igång och då visar det sig att allt det man sagt skulle fotas, ja det hade man inte ens tagit emot från leverantören, så det enda som skulle fotas var bordtennis bordet. Så ”klick” och så var det avklarat och vi kunde köra tillbaka igen. Lätt förtjänta pengar.

Augusti:

Fortfarande semester, så gott som hela månaden. Men nu började det röra på sig igen med fotograferingarna. Det var dels handboll och dels en stor bordtennistävling. Bordtennisen var inget som ”beordrat” utan jag frågade själv om det var OK om man kom dit och fotade lite. Tur att det inte var beordrat för man stod knappt ut att vara inne i Eslövshallen, man gick in i hallen och så började svetten rinna av en. Enligt order från Svenska Bordtennis förbundet (SBTF) så fick man inte ha igång ventilationssystemet för någon kom då att ha ”motvind”, så varmt var det ute och sen in i en stängd ”låda”. 12 bord som man spelade på samtidigt gjode ju inte saken bättre på att värme skulle genereras där inne. Så man fick smita ut utomhus stup i kvarten för att få luft och för att svalka sig. Dock så lyckades jag efter första dagen sälja bilder till en förälder/tränare i en smålands baserad bordtennis klubb. Det tackade man inte nej till.

September:

Handbollen drar sakteliga igång och bordtennisen börjar röra sig lite grand, dock inga hemmamatcher denna måndaden för bordtennisen. Får dock ett kul meddelande från Svenska Bordtennislandslaget och SBTF som vill att jag ska fota herrlandslaget som är på träning inför EM och VM, så det ska tas lagbilder och enskilda bilder på spelare. Dock får jag också frågan om hur lång tid jag behöver, får förklarat för mig att jag får max 15 minuter på mig att göra det. Så träffar två representanter för SBTF på Eslövshallen och de förklarar för mig var de vill att jag ska ta grupp bilderna och sen får jag själv luska ut var jag kan ta de enskilda bilderna. Då jag inte har studio utrustning så kan jag ju fetglömma blixtar och sådant, och med tanke på att jag har max 15 minuter på mig så kommer det inte hinnas med ändå. Hittar en plats med vit bakgrund och stora fönster precis vid sidan om så jag får in naturligt ljus. När det väl är dags så dyker spelarna inte upp i tid och när de väl kommer så ska de först byta om etc etc, dock måste jag har mitt jobb klart till 16.00 för då ska de sätta igång med sin träning igen och DEN kan man inte rucka på. Så snabbt som en iller tar jag gruppfotona på den plats jag blivit tillsagd och sedan springer vi upp ett par våningar och ställer oss vid väggen och jag berättar hur jag vill att de ska ställa sig och VAR de ska ställa sig, så kan jag stå kvar och bara knäppa bilderna och sen byter de bara ut vem som står på plats. Jag hann till 16.00, det hela klarades av på 8 minuter istället för de 15 som jag hade blivit tilldelad. Sen visar det sig att SBTF återkommer och säger att de vill att jag tar om gruppbilderna på samma ställe som jag tagit de enskilda bilderna så bara att återvända och äska om att få låna spelarna en gång till, förklarar också vad det var SBTF ville ta om och spelarna tyckte att det var SBTF’s fel och inte mitt. Däremot vägrade de byta om utan det fick bli bilder i svettiga tröjor som straff.

2 reaktioner på ”Året som gick (2021), in review, 3/4

  1. nja, den bilden var inte så inspirerande kan jag säga. Insidan på Korsbackahallen med bara ett bord mott på golvet. 🙂 Annars så i Juli så var det mycket, sitta ute i solen och läsa när man väl var ledig, och det var väldigt skönt det med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s