Kval till Division 1!

I går spelade Eslövs Handbollsförening (EHF) ett derby mot HK Ystadpågarna (coachade av den fd landslagsspelaren Fredrik Petersen). OM Eslöv vann så lyckades man hålla sig på rätt sida om kvalstrecket för att avancera upp till Division 1 igen, efter mååååååååånga år.
Det kändes lite som att det här skulle kunna bli en riktigt tung match där båda kämpade med tänder och klor. Och kämpa det gjorde man, men för det ena laget var det förgäves för de var inte riktigt med efter ställningen 7-7. Kändes som att EHF då la i 2-ans växel och när det var halvtid så hade Eslöv en 5 måls ledning. I andra halvlek så la man i 3’ans och till slut även 4’ans växel (de övriga växlarna behövde man inte ens tänka på) och det hela rann iväg rejält till ”di grönes” favör. När slutsignalen ljöd stod det 41-27 på tavlan och EHF fick välförtjänt göra segerdansen.
Kanske tur då att Eslöv inte hade med sina andra målsprutor i matchen för då hade det kanske blivit ännu större siffror, i stället fick en ny spelare chansen i slutminuterna (upp plockad från juniorerna) och han tog chansen och fick göra ett mål också, vilket fick hela EHF’s avbytarbänk att ställa sig upp och jubla och applådera killens mål, trevligt att de visar uppskattning och pepp för de nya.

Det bjöds även på en liten fadäs inom EHF’s lag, som inte var meningen. En boll som skulle tillbaka in till målis kom rullande mot Eslövs avbytarbänk och assisterande coachen sparkade bollen i riktning mot mål, problemet var att en av Eslövs spelare var på väg att ta bollen också vilket resulterade i att bollen sparkades rakt i nyllet på honom. Lite genant för coachen men de flesta skrattade bara åt händelsen. Det verkade inte ha tagit allt för hårt i ansiktet på spelaren, men jag tror han hade både det ena och det andra att säga till coachen efter matchen om det där. =)

Så, nu ska det spelas kval mot ett lag i Div 2 väst först och om man klarar av det så blir det till att spela match mot IFK Kristianstad’s Div 1 lag som måste kvala för att få stanna kvar i den serien. Så vi håller tummarna får ”di gröne pågarna”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s