Vill du leka med mig?

I gårdagens värme så hade jag en skön sittning ute i solskenet och läst i ett antal timmar innan det var dags att träda in i den svala lägenheten för att förtära en lättare middag (gillar inte att käka när det är varmt så det blir bara något lätt). Därefter så var det till att försöka få ihop vad jag skulle ha med på min första tur till att försöka fota vilda djur. Jag hade ju ingen aning om vilken glugg jag skulle ha med, skulle jag ha flera? Vilket kamerahus skulle jag ha? D800’n genererar större bildfiler så man kan beskära lite mer utan att det märks så jättemycket, men å andra sidan så har ju D5’n snabbare seriebildstagning och bättre batteri. Okej, ta med båda! Men höll mig till mitt 28-300mm objektiv för att täcka in så mycket område som möjligt utan att behöva hålla på att byta glugg. Ångrade mig?? Så klart jag gjorde!! *suck* men men, nu vet jag ju lite mer om det blir så att jag drar iväg igen.

Sen var det ju det här med, hur länge ska vi vänta innan vi får syn på ngt? Vilda djur dyker ju liksom inte upp på beställning eller vid exakt samma tidpunkt dag efter annan. Vi fick nog vänta i ungefär 5 minuter innan två syskon sprang fram ur grytet och bråkade med varandra. Väl ”ute” på gräset så tvärvände den ena och for in i snåret igen medan den andra lugnt stod och tittade på oss och sen bestämde sig för att lägga sig i gräset och sola. De andra syskonen höll sig undan, men den här, som vi kan kalla en exhibitionist, låg lungt i solen ca 15-20 meter från oss, helt oberörd. Det smattrades i kamerorna så fort hen rörde på sig och speciellt om hen höll upp huvudet och tittade mot oss, men sen la den huvudet ner igen och sov vidare.

Efter ett par timmar så började vi fundera på om detta var vad vi skulle få bevittna idag, en som låg och sov framför oss och ibland tittade upp lite. En av de som var där funderade på att köra hem och det var precis som att den hörde vad vi sa, plötsligt så var det liv och rörelse och nyfikenhet, började komma närmre oss och titta på vad vi höll på med. Jag la mig raklång på marken och försökte få en bra vinkel men det fick jag inte, när jag väl lyckades så låg där en annan fotograf i vägen som då tog upp plats i min sökare. Men nyfikenheten hade inte mycket gränser och helt plötsligt så började den komma emot mig! Paniken i skallen var om jag hade tillräckligt vid brännvidd på objektivet eller om den skulle komma för nära. Men å andra sidan, det är ett vilt djur och vi är människor så risken var väl liten.
Till sist så stannade den, då max 1 meter i från mig!! Hjärtat bultade, kameran knattrade när jag försökte få lite foton på mötet, och de andra fotade också som galningar. När den sedan varit nyfiken nog så vände den och gick iväg igen. Efter ett tag så kom den tillbaka och gick då fram till en kille som låg några meter från mig på gräset och fotade, nu var den ännu mer nyfiken och gick ändra fram till killens ryggsäck som låg en liten bit ifrån honom och började där bita på korken till en vattenflaska och sprang sedan långsamt iväg igen.

Vi pratade allihop om vilken känsla detta varit, att de kommit så nära oss utan att springa så fort få vände på oss eller vi riktade kamerorna emot dem och började knäppa foton.

Vid 22.00 tiden var det dags att överge alla myggen till sitt öde, det känns som att jag INTE blev myggbiten för en gångs skull, men hade myggmedel sprejat på armarna, nacken, kepsen, fronten på tröjan, allt för att försöka slippa de jävlarna.

Strax över 800 bilder kom jag hem med, hade säkert varit mycket fler om jag haft typ 300mm gluggen med 1.4x eller 2x konvertern på, då hade man kommit riktigt nära direkt, så de ska med nästa gång helt klart.

Här är en av de foton som hamnade på minneskortet.

Här är den då max 1 meter från mig. 🙂

6 reaktioner på ”Vill du leka med mig?

  1. Jättefin bild! Fantastiskt att de är så nyfikna. Det var kanske Sydsvenskans fotograf som låg där framför dig. Såg att han plåtat rävungar och lagt upp på Instagram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s