SM GULD – SM GULD – SM GUUUUULD

I gårkväll var det så dags för den andra SM finalen i damernas liga, denna spelas i bäst av tre och Eslövs PK vann ganska klart på bortabord i onsdags när Köpings BTK Dam förlorade med 5-0 i den första av matcherna.
I går kunde man antingen avsluta hela finalstriden, eller ta det till en tredje match på söndag klockan 15.00. Själv så hoppades jag på att det skulle ta slut i går.

Första matchen så kände man inte alls igen Li Fen. Hon som är säkerheten själv normalt sätt fick inte ordning på någonting och förlorade sin första match lite chockerande. Men hon är ursäktad, detta var hennes 4’e förlust på 200 matcher, så hennes vinster är fortfarande i stooooor favör.
I sin andra match hade hon dock repat humör och troligen sagt till sig själv att ”detta kan du!” och motståndet i andra matchen hade verkligen inte mycket att komma med, hon lyckades i alla fall inte vinna många bollar.

Filippa Bergand gjorde som man förväntade sig och kämpade på och kämpade ner sina motståndare. Första matchen gick klart lättare än hennes andra kamp, där de båda alternerade om att vina seten. Så vid 2-2 kunde det antingen bli vinst eller så blev det en avgörande dubbel. Efter en ganska lugnt sista set så kom det ett glädjevrål riktat mot motståndaren och sedan höjdes armarna till skyn och SM guldet var ett faktum. Filippa såg väldigt lättad ut när sista bollen var hennes.

Hana Goda, det unga yrvädret från Egypten, hon gjorde processen kort med båda sina motståndare. Ibland var bollen över innan man ens hann reagera. Hon har verkligen utvecklats sedan hon spelade för Eslöv i fjol och man ser att hon verkligen trivs att spela i Eslöv och är en i gänget. När Hana inledde sin andra match för kvällen, så hade på bordet vid sidan om nästan första set spelats klart. Men Hanas match var öven innan matchen på bordet vid sidan om ens var halvvägs genom tredje set.

Vad ska man säga, Eslöv verkar vara en plats där spelarna trivs och utvecklas, inte minst ses det på ”läktaren” där, när damerna spelar så kommer killarna och tittar och hejar, och när killarna spelar så är tjejerna där och hejar. Och man ser även att de som är här och tränar och spelar, oavsett om de är från Sverige eller är från utlandet men är här och spelar/tränar, så de samlas tillsammans och umgås även utanför träningspassen. Det är väl kanske därför som alla utom EN av ungdomslandslaget valt att träna i Eslöv istället för Halmstad.

Nu har i alla fall Eslövs bordtennis tjejer inkasserat den 8’e SM guld titeln, de börjar äta sig närmre killarna, som har 13 SM guld. Vem vet, i slutet på April sätter slutspelet igång för herrarna, vi får ju hoppas att Eslöv plockar hem det utlånade guldet igen.

2 reaktioner på ”SM GULD – SM GULD – SM GUUUUULD

  1. Läste i Skånskan om guldet och såg den gruppbild de hade med i artikeln och undrade varför de inte tittade in i kameran. Nu förstår jag att spelarna inte tittade i Skånskans fotografs kamera utan i din. Snyggt fångat. 🙂

    1. Har för mig att det var Per Hällströms bild de hade i skånskan (Tim hade bara mobilkamera) och Per befann sig lite vid sidan om där vi andra ’hordare’ hade samlats (nåja det var bara Linda och jag). Var dock lite besviken för jag hade nog förväntat mig lite mer känslor och uttryck när de vann eller de andra förlorade, men det kändes mycket som likgilltighet från båda att ’jaha det gick som det gick’. Men det får vi kanske när herrarna går in i slutspelet.

Lämna en kommentar