Summering av 2023, del 1

Så är det dags att djupdyka i året 2023 och vad det har inneburit. Covid, som pandemi, var över, dock betyder ju inte det att Covid som sjukdom har utrotats/försvunnit, den kommer ideligen i nya varianter och något vi kommer få accpetera för resten av livet. MEN nu ska den väl inte längre bli så allvarlig som när skiten väl såg dagens ljus för några år sedan.

Fotomässigt har det åter varit nästan idel fokus på sport, blir lite svårt att hinna med annat när de hade lagt matcherna som man hade under första halvan av året. Då var det herr bordtennis på tisdagar, dam bordtennis på lördag och söndag, herr handboll på fredag och dam handboll på lördag och/eller söndag. Oftast var det så att om det inte var handboll på helgen så var det bordtennis. Dessutom skulle man ju hinna med en massa annat också som man inte hann med under jobbveckan.

Januari:
Året började med 5 dagar lugn och ro (förutom jobbet) och den 6 Januari var det så dags att bege sig in till Sparbanken Skåne Arena i Lund för att fota Sverige – Serbien i herrhandboll. En sista vänskaps match innan Handbolls VM för herrar drog igång. Kan väl säga som så att de som fixade saker och ting i Lund inte hade så bra koll. Men vi fick dem att ändra på sig och lät oss få flytta in stolar FRAMFÖR nätet. Många bilder blev det och många av dem kastades (nackdelen med seriebildstagning är ju att man får många bilder som ser nästan likadana ut i serien, fördelen är att chansen är ju större att man får någon bild som är skarp och i rätt ”sekund”).

Därefter rullade det på med både herr och damhadboll och lite bordtennis. Jag anlitades även för att göra lite spelar och lagbilder till herrlaget i bordtennis. Fick vid detta tillfället även besked om att man skulle göra det för damlaget också, men sen återkom man aldrig och det rann ut i sanden, så tjejerna fick aldrig någon session med spelar och lagbilder tyvärr.

Februari:

Förutom mycket jobb (vi hade maintenance weekend denna månaden så det kämpades i motvind i 3 veckor för att ha gjort så mycket som möljigt INNAN helgen vi skulle jobba så att vi kunde komma hem i någotså när god tid) så var det mycket sport denna månaden också. ATG Cup final, dubbel matcher samma dag, matcher dagarna efter vartannat, matcher tidigt på förmiddagen och matcher sent på kvällen. Möten med lag från en bra bit bort och stentuffa derbymatcher. EHF kämpade för att kunna ta steget upp till Division 1, så det gällde för dem att verkligen vilja vinna varje match. EIK kämpade för att inte trilla ner till Division 1, Eslövs PK (bordtennis damerna) mer eller mindre lekte med sina motståndare och Eslövs AI BTK (bordtennis herrarna) gjorde sitt för att återerövra herraväldet (att vinna så väl serien som SM guldet).
Eftersom Handbollsförbundet (båder nationellt och internationellt) har stoppat Höörs HK H65 från att spela finalmatcher i Höörshallen så är det tvingade att spelar i Eslöv eller Lund, och oftast lyckas man få till så att matcherna förläggs när de kan få tid i Eslövshallen.

Mars:

En lång månad, men nu börjar de flesta sporterna närma sig slutet på sina seriespel och därefter tar allvaret över. Denna månaden hade vi ett riktigt ”kötta”-derby i herrhandbollen, Eslövs HF mot Kävlinge HK. Kävlinge är unga, villiga och hungriga så Eslövs behövde stå emot och kämpa med näbbar och klor, men körde ändå över Kävlinge ganska så lätt när det väl visade sig.
Bordtennisen körde stormatch i Eslöv. Det skulle spelas SM i singel (herr, dam och para) och det skulle egentligen spelats i mellansverige men man fick lämna återbud så då fick Svenska Bordtennisförbundet förlita sig på klubben som ALLTID fixar till det. Även om där varit lite ont blod mellan SBTF och Eslövs AI BTK för inte så länge sen, så när det väl behövdes så fixade Eslövs AI BTK det som behövdes och räddade SBTF.

Under SM så fick jag även förfrågan från världens största online bordtennis akademi, TableTennisDaily, från Bristol, som var på besök. De undrade om jag kunde tänka mig dyka upp på Blomsterbergshallen på söndagen (dagen efter de frågade mig) klockan 08.00 och fota en match mellan TTD och ”Team Sverige”, och det var ju dumt att säga nej till en sådan sak. Det var skitkul att vara där och fota, men precis som med allt som är kul så tar det slut för tidigt, eftersom Tomas på EAI BTK hade lovat SBTF att jag skulle fota och skicka bilder från sista dagens matcher så var jag tvungen att sticka efter en timme.
Men man ska inte gnälla, under sista dagen på SM så träffade jag en som gjorde STORT avtryck i mitt hjärta. Måste nog säga att han var den genuint trevligaste och vänligaste jag någonsin stött på.

Måste säga att jag är extremt imponerad över de som spelade Para SM sista dagen, alla olika sorters funktionshinder men ändå var alla lika duktiga som de som spelat dagarna innan.

April:

Nu var seriematcherna för herr och dam handbollen över, EHF kvalade upp till Division 1 och EIK trillade ut Allsvenskan och ned i Division 1. Bordtennisen har trätt in i slutspelsfasen och Höör hade inträtt i slutspelet i Elitserien. Skönt att matcherna spelades i Eslöv så att man hade nära till hallen när det var dags.

Eslövs PK gjorde slag i saken och behöll SM guldet ytterligare ett år, och det var ganska odramatisk slutspel för deras del. Eslövs AI BTK hade inga problem med sin semifinal mot Spårvägens BTK och gick därmed vidare till SM Finalen.

H65 slog ut Önnereds HK och tog sig vidare till SM final. H65 hade lite mer motstånd kunde vi ju konstatera men man hade viljan och drivet.

Maj:

Nu har vi inträtt i månaden då det är finalspel inom handbollen och även herrarnas bordtennis inledde sitt finalspel. För de sistnämnda gick det inte så som man hade hoppats. Man torskade på hemmabord och man torskade på bortabord och SM guldet i lagSM stannade i Söderhamn denna gången.
För H65 så hade man möjligheten, men Sävehof var för stort och för tungt i slutändan, dock krävdes det 4 matcher för att det skulle avgöras.

Denna månaden så körde man också Pannkaksspelen, EAI Friidrott’s turnering, på Ekevalla. Tyvärr kolliderade den med Eslövs vårmarknad och man fick ge avkall på en av sina grenar som normalt drar mycket tävlande. Vad jag erfor från EAI så var där en hel del lag som helt hoppade av eftersom man inte kunde tävla i den här grenen. Området där man skulle tävlat, där skulle istället tivolit ha sina saker.
Hoppas man kan planera bättre för 2024 så att man inte står inför samma kaos med att förlägga de båda eventen på samma helg.
Jag ansökte och fick i alla fall ackreditering till att vara där och fota friidrotten och precis som förra gången så var det strålande solsken och varmt som bara den, och kul var det.

Juni:

Vänta nu!! Något är tokigt!! INGET fotat under hela juni månad!! Då var det bara jobb och försöka njuta av solstrålarna när man väl kom hem från jobbet. Gjorde säkert en del foto editering på det som låg kvar på datorn sen tidigare, även om man inte är ikapp så skadar det inte att gå igenom de album som inte är klara och gallra ut lite mer som man inte behöver. Men så här i tillbaka blick så känns det lite udda att man inte har fotat något alls. Det kan säkert ha varit skönt att ha en lugn månad utan några ”måsten” bakom kameran.

2 reaktioner på ”Summering av 2023, del 1

  1. Vilka underbara sportbilder du visar här. Gillar speciellt de på bordtennisspelarna, men småler lite åt några andra lite ”udda” foton.

    Men tomt i juni! Inte ett enda foto?

Lämna en kommentar